http://www.nevlunghavnbakeri.no

Åpningstider: man.- fre. 06-00 - 17.00 lør. 06.00 - 16.00 søn. 08.00 - 16.00

Baker´n i Havna

Tittelen er blitt et begrep, en merkevare og et naturlig stopp før jobb, når du trenger påfyll etter en lang dag på stranda, eller etter vindfulle vandringer på Mølen.

Fortellingen om bakeriet er som en eneste lang solskinnshistorie. Ideen til Arild og Wenche var å drive smått og nært hjemmet i Nevlunghavn. Populariteten tok seg raskt opp. Ikke lenge etter oppstarten i 1986, var det, i nesten alle dagligvarebutikker i Vestfold, ferskt brød fra Bakern´n i Havna. Allerede som guttunger ble sønnene Erik og Atle knyttet til bedriften. Det var dette som var Arilds mål. Han ville etablere en arbeidsplass til kona, seg selv og kanskje til barna. Det var alt. Familiebedriften vokste raskt og utgjør i dag ca 10 årsverk, og holder åpent 360 dager i året. Søndager inkludert.  I 2004 tok sønnene over driften med god støtte fra foreldrene. Etter 2015 er det Atle som er daglig leder og drifter Nevlunghavn Bakeri & Conditori. Men stedet fungerer like mye som en landhandel, har både melk, pålegg og er et treffsted som hver dag holder dørene åpne. Så er også bakeriets slogan "Kom som en gjest - reis som en venn". På Facebook har de nå 4800 følgere. Størst glede får man selvsagt ved å smake på varene. Her er saftige smørbrød for den sultne, delikate kaker for den kresne, et dusin ulike rundstykker og boller og ikke minst mange slag brød. Alle oppskriftene er hemmeligstemplet og fremstilt nettopp her.

Best av alt er likevel åpningstidene.

Allerede klokka 06.00 ringer bjella i døra og fra disken høres en morgenblid stemme: God morgen, hva skal det være i dag?

Foto i banner: Svenn Dvergastein