Gjestgiveriet har sine aner helt tilbake til 1920, fra den tiden Swing og Charleston var høyeste mote. Her møttes sosieteten fra hovedstaden i et modent slaraffenliv med bading, seiling og flørting som de viktigste sysler. Gjestgiveriet har overlevd skiftende tider og fremstår i dag i fullrenovert drakt, men fortsatt med atmosfæren intakt.

Vi har 15 bekvemme dobbeltrom, med komfortable senger og delikate bad. Balkong til alle værelsene. For mer info: http://www.nevlunghavn-gjestgiveri.no/

I 1923 hadde Herman Wildenvey forvillet seg hit ut for Olsok kvelden og ble likefrem truet til å skrive en prolog til festen. På stedet! Midt i menneskevrimmelen ble han dyttet ned ved et bord, forsynt med en penn, blekk og papir. Og mens sang og latter, musikk og begerklang støyet rundt ham, ble disse linjene til. Wildenvey leste opp versene fra verandaen på Gjestgiveriet, men han insisterte på å kalle det hele en improvisert prolog. (Beskrevet av Per Nyhus).

Gjestgiveriet hadde ikke skjenkerett for alkohol, og lensmann Irgens var ute én gang hver sommer, og påså at forbudet ble overholdt. Han ringte alltid før han kom.

Tekst fra boken Nevlunghavn Serr´u av Fredik Jensen

Brygga fra SØ (kort) (3).JPG