Tekst og bilde er hentet fra: http://visitstavern.no/kyststien 

På kyststien mellom Stavern og Helgeroa er det hele 35 km merket kyststi, langs svaberg, sandstrender, grunne viker og ulike typer skog. Dette er turopplevelser på sitt beste.

Fra Stavern sentrum går du rett på kyststien. Du kan starte turen med en historisk vandring gjennom Fredriksvern festning. Her går du med utsikt mot skjærgården, forbi Fredsskipene og festningen. Fredsskipene består av gamle trebåter som er installert med lys og lyd av kunstneren Päivi Laakso. Videre går du opp til Minnehallen med utsikt over havet. Minnehallen er et nasjonalt minnesmerke over norske sjøfolk og er bygd som en pyramide. Minnehallen er åpen i sommersesongen, hele året kan du nyte flott utsikt herfra.

Videre går turen mot Rakke, en strekning som er fremkommelig også med rullestol.

Ved Naverfjorden ligger campingplasser på rekke og rad sammen med endeløse sandstrender. Hovedsesongen til campingplassene er fra mai og varer ut september. Når du har passert Naverfjorden, er området Normanbo stedet for vakre solnedganger.

Nevlunghavn er en sjarmerende fiskerlandsby. Her er idyll med små hvite hus og utsikt mot Skagerak. Langs havna ligger fiskerbåter og seilbåter. Fra Nevlunghavn er det ca 2,5 km til Mølen.

Mølen er for mange et populært turmål, både i finvær og i storm. Mølen er en del av UNESCO Europeiske Geopark. Det er flere bergarter å utforske for de interesserte, som Larvikitten som mange kjenner til. Blant rullesteinene kan du finne over 100 ulike bergarter. Med sine 230 gravrøyser fra eldre jernalder til bronsealder, er raet av de mest storslagne i Norge. Her kan du se trekkfugler vår og høst og nyte den fantastiske utsikten ut mot horisonten.